Συνέντευξη με τον Mega Agent Κώστα Κουσιώρα.

Πώς διαμορφώνονται αυτήν τη στιγμή οι τιμές των ακινήτων;

Τα τελευταία 3 χρόνια οι τιμές των οικιστικών ακινήτων είχαν σαφώς ανοδικές τάσεις, σημειώνοντας κάποιες φορές ακόμα και διψήφια ποσοστά αύξησης. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι σε πρώτη φάση η πανδημία του κορονοιού δεν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την αγορά του Real Estate. Το τελευταίο όμως διάστημα παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, γεγονός που ενδεχομένως επηρεάσει και τον κλάδο των ακινήτων. Η πράξη έχει δείξει ότι όταν ανεβαίνει το κόστος κατασκευής νέων οικοδομών, συμπαρασύρονται κατά κανόνα και οι τιμές των παλαιότερων ακινήτων. Οι προαναφερθείσες πληθωριστικές τάσεις βέβαια, αν δεν συνοδευτούν από αντίστοιχες αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων, ίσως επηρεάσουν την ζήτηση στα ακίνητα, μιας και θα απαιτούνται περισσότερα χρήματα για την αγορά ενός ακινήτου. Μένει να δούμε πόσο έντονες θα είναι οι αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και για πόσο θα διαρκέσει αυτή η άνοδος, για να μπορέσουμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Πώς ανταπεξέρχεστε εσείς ως επαγγελματίας Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί;

Αναμφίβολα διανύουμε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονες και ραγδαίες εξελίξεις αλλά και από πολυεπίπεδες και πολυδιάστατες προκλήσεις. Το να ξεκινήσει λοιπόν κανείς μια επιχειρηματική δραστηριότητα υπό αυτές τις συνθήκες, πόσω μάλλον να αναπτύξει την υφιστάμενη επιχείρησή του, φαντάζει υπόθεση σύνθετη και με πολλά ερωτηματικά. Χαρακτηριστικά μπορώ  να αναφέρω το υψηλό αρχικό κόστος ίδρυσης ή και την έλλειψη τεχνογνωσίας, υποστήριξης και σαφούς μοντέλου και συστήματος. 

Κι όμως πέρυσι κι ενώ έχω ήδη διανύσει μια πορεία αρκετών ετών στον χώρο του Real Estate, αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα της καριέρας μου και να δημιουργήσω τη δική μου ομάδα εντός της Keller Williams One. Βοηθούμενος από την συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση της KW, αλλά και από τα πολυάριθμα εργαλεία μετρησιμότητας και τεχνολογίας, το βήμα αυτό δείχνει να έχει την μέγιστη θωράκιση και δημιουργεί ένα πλαίσιο αναμφίβολα ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο. Το δίχως άλλο δεν είναι σύμπτωση ότι η εταιρεία μου χαρακτηρίζεται και ως “το σπίτι των ομάδων”. Με τα δυνατά θεμέλια που έχουμε θέσει αλλά και με την συνεχή υποστήριξη της KW η επιτυχία της ομάδας αυτής συν τω χρόνω θα είναι μια πραγματικότητα. Αποστολή μας είναι ο κάθε συνεργάτης να χτίσει τη σταδιοδρομία που αξίζει να έχει, την επιχείρηση που αξίζει να του ανήκει και τη ζωή που αξίζει να ζει κι εγώ, με την βοήθεια φυσικά των καλών μου συνεργατών και μελών της ομάδας μου Εύας Κοφινά, Κατερίνας Βρυώνη, Αχιλλέα Οικονόμου, Ευαγγελίας Μητρά και Εύης Παλαμιώτη σκοπεύω να κάνω πράξη αυτήν την αποστολή.

Join The Discussion

Compare listings

Compare
Επιστροφή
Viber